Companii

Ostahie, Altex: „Efectele masurilor guvernului se vor simti din septembrie”

09.06.2010, 23:42 33

Dan Ostahie, proprietarul unuia dintre cele mai mari businessuridin retailul local, a declarat ca in urma aplicarii masurilorguvernamantale de reducere a salariilor si pensiilor finalul de andevine incert pentru sectorul de bunuri de larg consum, iarpreviziunile sunt greu de realizat pentru ultimul trimestru din2010. El a adaugat ca economia locala va consemna la finalul lui2010 o scadere de maximum 1% sau va ramane la acelasi nivel ca sianul trecut, iar pentru businessul Altex pastreaza o estimare de180 de milioane de euro.

"In ciuda masurilor anuntate, cu efect negativ asupraconsumului, noi ne pastram planul de business. Sa urmarim mai intaice se intampla din septembrie cand se poate masura impactulmasurilor guvernamentale, iar de acum trebuie sa ne gandim si la2011, cand ne estimam ca va reveni cererea de electrocasnice, maiales daca se mentin aceste masuri", a spus Ostahie.

Potrivit Institutului National de Statistica, cifra de afaceridin comert a scazut in primele patru luni ale anului cu mai mult de7%, cea mai mare contractie avand loc in ianuarie, cand a fostraportata o scadere de 10,3% comparativ cu aceeasi perioada aanului trecut.

In acelasi timp evolutia Podusului Intern Brut a marcat oscadere de 2,6% in primul trimestru, iar estimarile indica ocontinuare a acestei tendinte si in al doilea trimestru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO