Companii

Piaţa privată de sănătate din România va fi „regina“ Europei în următorii cinci ani, cu creşteri de aproape 10%

Piaţa privată de sănătate din România va fi...

Autor: Georgiana Mihalache

05.09.2016, 18:38 687

România reprezintă în prezent doar 10% din piaţa privată de sănătate din Europa Centrală, un sector pe care compania de cercetare de piaţă PMR îl estimează la 21 mld. euro, însă va avea în următorii cinci ani cel mai rapid ritm de creştere din regiune şi va depăşi Cehia până în 2021.

Cererea de pe piaţa privată de sănătate din Europa Centrală este în creştere mai ales în România şi Bulgaria, deşi zona asigurărilor private de sănătate nu este foarte bine reglementată, evoluţie înregistrată pe fondul problemelor cu care se confruntă sistemul public medical, potrivit unui raport realizat de compania de cercetare PMR din Polonia.

România şi Bulgaria sunt statele în care, potrivit analizei PMR, se va observa o creş­tere a utilizării serviciilor medicale private în ur­mătorii şase ani, iar Polonia îşi continua traseul ascendent în acest domeniu pe care îl do­mină în regiune. Statele din regiune care ocupă cea mai mare parte din cota de piaţă a sectorului de servicii medicale private, potrivit estimărilor PMR, sunt Polonia, o ţară cu un număr mare de locuitori, care a făcut reforme eficiente în sistemul de sănă­tate, şi Ungaria, care a investit în cum­pă­ra­rea de medica­mente. Cota de piaţă estimată pentru Ro­mânia este de 10%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO