Companii

Plus 17% pentru profitul BCR Leasing

12.08.2004, 00:00 12

BCR Leasing societatea specializata in finantari in sistem leasing a Bancii Comerciale Romane a incheiat primul semestru cu o crestere de profit de 17% fata de perioada similara a anului trecut. Societatea a incheiat primele sase luni ale anului cu un profit net de 55,2 miliarde de lei (1,3 milioane de euro).
"Profitul este mai mare si fata de anul trecut si fata de prognoza de la inceputul anului, dar a fost afectat de evolutia cursului leu-euro," a declarat Claudiu Stanescu, presedintele societatii. Euro, moneda in care sunt acordate majoritatea finantarilor in leasing, este cotat in prezent la o valoare mai mica decat cea de la finalul anului trecut.
Societatea a continuat sa se orienteze spre leasingul de echipamente si instalatii, care au ajuns la o pondere de 16% in portofoliul de finantari acordate fata de 11% la finalul anului trecut. Marea majoritate a contractelor incheiate pe piata romaneasca de leasing vizeaza finantarea achizitiilor de autovehicule. La fel se intampla si in cazul BCR Leasing, care are o pondere a finantarilor pentru autovehicule de peste 80%.
Presedinte BCR Leasing spune ca societatea se va concentra si in a doua jumatate a anului pe leasingul de echipamente, dar mizeaza pentru anul viitor pe revenirea pietei de leasing auto. "Multi dintre cei care au cumparat autovehicule in anii trecuti vor fi nevoiti sa isi reinoiasca parcul auto anul viitor," spune el.
Societatea se asteapta la continuarea cresterii profitului in a doua jumatate a anului. "Ne asteptam la o crestere mai mare a profitului pentru semestru al doilea, astfel incat sa ajungem la finalul anului la un profit brut de 200 miliarde de lei," a declarat Stanenscu. Profitul brut pe primele sase luni a fost de 73 miliarde de lei.
Compania a emis la inceputul anului o emisiune de obligatiuni in valoare de 1,9 milione de euro cu scadenta la trei ani pentru finantarea activitatii. Obligatiunile sunt listate la Bursa de Valori
vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels