Companii

Producătorul Tymbark şi Bucovina: Creşterea inflaţiei aduce o provocare destul de mare. Se resimte o scădere a volumelor

Producătorul Tymbark şi Bucovina: Creşterea inflaţiei...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

26.05.2023, 00:07 624

Grzegorz Grabowski, general manager, BU România, Ungaria, Bulgaria şi Moldova – Maspex Group, unul dintre cei mai mari jucători din industria băuturilor răcoritoare, dar şi al producţiei de alimente, crede că anul acesta este unul al provocărilor specifice contextului socioeconomic şi politic actual.

„Creşterea inflaţiei aduce o provocare destul de mare şi în ceea ce priveşte volumele, fiind resimţită o scădere a volumelor în toate seg­mentele în care activăm. Rămânem însă concentraţi în direcţia con­solidării poziţiei Maspex pe piaţă şi ne continuăm planurile de dez­voltare, totodată urmărim tendin­ţele pieţei şi evoluţia acesteia la nivel global astfel încât să ne putem identifica cele mai potrivite strategii pentru perioada următoare“, a spus managerul pentru ZF.

În 2022, Maspex România, prin­cipala companie din grup, a avut o cifră de afaceri de peste 1 miliard de lei (circa 207 mil. euro), acesta fiind cel mai înalt nivel al businessului raportat în România de grupul cu acţionariat polonez. În 2022, cifra de afaceri a companiei a avansat cu 27% faţă de anul precedent.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO