Companii

Profitul Hilton a crescut cu 32%

31.08.2001, 00:00 15



Grupul hotelier Hilton din Marea Britanie a raportat o crestere puternica a profiturilor in primele sase luni ale anului, in pofida problemelor care au lovit industria turistica britanica, relateaza BBC.

Hilton a anuntat ieri ca profitul brut din primul semestru s-a ridicat la 144,3 milioane de lire sterline (229 milioane de euro), cu 32,6% mai mare decat rezultatul obtinut in perioada similara a anului precedent. Cifra de afaceri a Hilton a atins in aceeasi perioada 1,9 miliarde de lire sterline, fiind in scadere cu 8,8%.

Grupul opereaza lantul hotelier Hilton in afara Statelor Unite si agentiile de pariuri sportive Ladbroke. Profitul diviziei hoteliere a crescut cu 13,8% in primul semestru, au mai spus reprezentantii companiei.

Rezultatele reflecta "performantele excelente ale diviziei de pariuri in Europa si evolutia peste asteptari a jocurilor si pariurilor pe Internet, precum si performantele solide ale Hilton International", divizia hoteliera a grupului, a declarat David Michels, directorul executiv al Hilton.

Cifrele sunt mai bune decat estimarile analistilor, iar compania afirma ca si cealalta jumatate a anului va fi foarte buna, in pofida incetinirii ritmului de crestere economica si maladiei febrei aftoase.

In ciuda "efectelor inevitabile" pe care le va avea incetinirea ritmului de crestere economica asupra activitatilor Hilton International pe termen scurt, "conditiile excelente in care se afla activele noastre, ritmul inaugurarilor si potentialul achizitiei hotelurilor Scandic sunt reale motive de optimism", a estimat grupul.

Hilton a cumparat, in primavara acestui an, reteaua suedeza de hoteluri Scandic Hotels AB, cel mai mare din nordul Europei. Prin aceasta tranzactie in valoare de 612 milioane de lire sterline (883,4 milioane de dolari), Hilton si-a dublat operatiunile din sectorul hotelier din Europa.

Impreuna cu cele 154 de hoteluri Scandic, numarul total al hotelurilor detinute de compania britanica a ajuns la 390. Fuziunea a primit in aceasta vara aprobarea autoritatilor europene.

Grupul a mai indicat ca presedintele sau, John Jackson, se va retrage din functie la 1 octombrie 2001, urmand sa fie inlocuit de Ian Robinson, actualul vicepresedinte ale Hilton.

Lantul hotelier Hilton este prezent si in Romania din 1997, prin hotelul Athenee Palace Hilton din Bucuresti. In plus, compania este interesata si de posibilitatea deschiderii unui alt hotel de cinci stele in Timisoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels