Companii

Proiect european de 4 mil. lei pentru reabilitarea unui centru de servicii sociale din Cluj

Autor: Laurentiu Cotu

03.05.2012, 17:04 184

Primăria Cluj-Napoca investeşte peste 4 mil. lei (circa 900.000 de euro), din care 3,2 mil. lei (aproximativ 700.000 de euro) reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă solicitată în cadrul programului, pentru reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea centrului de zi "Ţara Minunilor" din municipiu.

Proiectul ''Centru multifuncţional de servicii sociale integrate Ţara Minunilor" este finanţat în cadrul Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 ''Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor - poli urbani de creştere", Domeniul major de intervenţie 1.1 ''Planuri integrate de dezvoltare urbană", sub-domeniul ''Poli de creştere". Perioada de implementare a proiectului este estimată pentru 31 de luni, de la semnarea contractului de finanţare.

Proiectul urmăreşte reabilitarea şi modernizarea centrului de zi pentru copii de etnie rromă din municipiul Cluj-Napoca. Investiţia prevede reabilitarea a 734 mp suprafaţă utilă, rampă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, 77 mp de alei pietonale amenajate, precum şi amenajarea unui loc de joacă.

Proiectul ''Centru multifuncţional de servicii sociale integrate Ţara Minunilor" face parte dintr-un program de proiecte propuse şi aprobate prin Planul Integrat de Dezvoltare-ZMC. Primarul interimar al Clujului, Radu Moisin, a semnat ieri la Bucureşti, la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, patru contracte pentru proiecte finanţate din fonduri europene. Valoarea totală a celor patru proiecte ajunge la 28,4 mil. euro, dintre care finanţarea nerambursabilă este de peste 15 mil. euro.

''În acest moment am ajuns la un grad de contractare de 68% din alocarea totală de 82 mil. euro disponibilă pentru polul de creştere Cluj-Napoca. Din punct de vedere al portofoliului de proiecte, Clujul are cele mai multe proiecte cu dimensiune metropolitană", a declarat Claudiu Coşier, directorul Agenţiei Regionale de Dezvoltare Nord-Vest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels