Companii

Proprietarul lactatelor Diami: Presiunea pe costuri este tot mai mare, dacă mai aveam şi credite închideam până acum

Mitru Crişan

Mitru Crişan

Autor: Mirabela Tiron

20.10.2022, 08:30 317

Compania Teletext, care deţine brandul de lactate Diami, controlată de antreprenorul Mitru Crişan, şi-a crescut afacerile şi estimează că va încheia anul cu peste 18  milioane de euro, plus 12% faţă de anul trecut.

„Cifra de afaceri a crescut pentru că preţul produselor a fost mai  mare, dar cantitativ nu am vândut mai mult. Marja de profit variază de la 0 la 7% în funcţie de lună. Nu ne-am dez­voltat pe credite ban­care, ci pe fon­duri europene, la această marjă cred că închi­deam până acum dacă mai aveam şi credite“, a spus pentru ZF Mitru Crişan, proprietarul companiei.

Teletext pro­duce iaurturi, smântână, brânzeturi într-o fabrică din Slobozia (judeţul Ialomiţa) şi con­curează pe rafturile maga­zi­ne­lor cu compa­nii precum Alba­lact, Danone, Fries­landCam­pina şi Covalact.

„Vom continua dezvoltarea fer­mei şi a fabricii cu fonduri euro­pene, avem două proiecte aprobate, de 3 milioane de euro  în total. Vom moderniza toate utilajele din fabrică, suntem firma din Ialomiţa care a atras cele mai multe fonduri europene.“

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO