Companii

REPORTAJ de la uzina Dacia Mioveni: „Zilnic, producem 1.392 de maşini. Lucrăm pentru 172 de vehicule simultan”

REPORTAJ de la uzina Dacia Mioveni: „Zilnic, producem...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

30.06.2023, 00:07 4156

O maşină la 55 de secunde ia naştere în uzina Dacia de la Mioveni, unde, în uniformă gri, fiecare din cei peste 10.000 de angajaţi de aici lucrează cot la cot cu roboţii, sudează, montează, îmbină, testează, până când vehiculul iese pe poarta fabricii. Duster, Jogger, Logan, Sandero – acestea sunt „vedetele“ de la Mioveni.

După presaj şi sudură, când caroseria este completă, ea ajunge în departamentul montaj, acolo unde, în „postul de mariaj“, cum este denumit în jargonul angajaţilor Dacia, se întâlneşte cu baza automobilului ca într-un uriaş joc Lego şi creează practic versiunea finală a maşinilor cu care ne întâlnim pe stradă.

„Aici se lucrează pe un conveior cu o lungime de 1.200 de metri, simultan pentru 172 de vehicule, de la primul post de lucru până la finalul procesului de asamblare. Media de asamblare este de un vehicul la trei ore. Zilnic, producem 1.392 de vehicule, iar produsul nostru emblematic este Duster. Capacitatea maximă este de 1.414 maşini pe zi“, povesteşte Adrian Anca, responsabilul departamentului montaj.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO