Retail&Agrobusiness

Piaţa cosmeticelor va creşte cu 3-4% în următorii cinci ani, cel mai accelerat ritm din regiune

Piaţa cosmeticelor va creşte cu 3-4% în următorii...

Autor: Cristina Rosca

05.04.2016, 18:45 573
Piaţa de cosmetice din Ungaria şi Polonia a înregistrat cele mai importante rate de creştere din regiune anul trecut, de 4,2% şi respectiv 4%, potrivit datelor oferite de compania de cercetare de piaţă PMR. La polul opus s-a aflat Bulgaria, însă situaţia urmează să se schimbe în următorii ani când vecinii de la sud de Dunăre şi România vor ocupa primele poziţii.
 
„Piaţa din Polonia a contribuit cu 53,2% la totalul vânzărilor de cosmetice din regiune în 2015. Prin prisma mărimii pieţei, Polonia va fi motorul de creştere al pieţei regionale de cosmetice în perioada 2016-2021, urmând a creşte cu 3-4% pe an. Totuşi, ritmul de creştere din pieţele din România şi Bulgaria va fi chiar mai accelerat în aceeaşi perioadă, însă ca vânzări acestea vor avea o pondere mică în total“, arată analiştii PMR. Ei nu oferă date despre valoarea pieţei din România, însă jucătorii de profil o evaluează la circa 780 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO