Retail&Agrobusiness

Retrospectiva anului 2018. Piaţa farmaceutică. Top 10 evenimente din piaţa farma, marcată de tranzacţii şi consolidări

Retrospectiva anului 2018. Piaţa farmaceutică. Top 10...

Autor: Georgiana Mihalache

20.12.2018, 16:50 465

♦ Retailul farmaceutic a ţinut prima pagină a evenimentelor în 2018 cu două tranzacţii de câteva sute de milioane de euro prin care doi jucători din topul celor mai mari companii au intrat în portofoliul unor grupuri internaţionale ♦ Şi piaţa de medicamente a fost marcată de o tranzacţie după ce francezii de la Sanofi au vândut divizia Zentiva din Europa, inclusiv fosta fabrică Sicomed din Bucureşti, către Advent.

 

1. Pariu pe piaţa românească

Cehii de la Penta Investments au intrat puternic pe piaţa românească după ce au cumpărat grupul A&D Pharma, din care fac parte farmaciile Sensiblu şi distribuitorul de medi­camente Mediplus. Tranzacţia a fost aprobată de Consiliul Concurenţei şi a fost estimată de ZF la 350-400 mil. euro, stabilind totodată şi recordul în ce priveşte tranzacţiile pe piaţa de profil din România. Anterior, Penta a mai curtat A&D Pharma, iar înainte de această mutare, cehii au cumpărat mai multe farmacii Arta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO