analiză

Schimbare de paradigmă: de la ibric la specialitate. Pe piaţa HoReCa din Bucureşti şi-au făcut loc în ultimii ani câteva zeci de cafenele de specialitate după modelul din Vest

Secțiune susținută de Medlife Logo

24 apr 2018 Autor: Cristina Rosca

Narcoffee Roasters are o echipă formată din specialişti în cafea, branding, design şi francizare, patru unităţi în România (trei în Cluj-Napoca şi una în Bucureşti), dar şi o franciză la Praga

Origo, Steam, Beans & Dots sau Narcoffee Roasters sunt doar câteva dintre numele care au pus Bucureştiul pe harta cafenelelor de specialitate în ultimii ani. Acestea au o pondere mică în totalul pieţei, dar odată cu apariţia de noi nume şi de adevărate reţele de profil, cota lor de piaţă va creşte. Vânzările cafenelelor de specialitate se ridică acum la 10-15 mil. euro, potrivit estimărilor ZF.

Românii lasă anual circa 4 mld. lei (870 mil. euro) în cafenelele şi barurile de pe piaţa locală, piaţa fiind în uşoară creştere an de an, arată datele oferite de compania de cercetare de piaţă Euromonitor.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.04.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
piata
, bucuresti
, cafenele
, model
, schimbare
, nume
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide