• Leu / EUR4.6480
  • Leu / GBP5.2128
  • Leu / USD4.0896
Retail&Agrobusiness

Subdezvoltarea României, prin ochii şefului pe regiune al Nurofen, Strepsils şi Durex: „Doar 5% din gospodării folosesc detergenţi pentru maşina de spălat vase. Creşte însă vânzarea de OTC-uri“

Secțiune susținută de Medlife Logo
Subdezvoltarea României, prin ochii şefului pe regiune al Nurofen, Strepsils şi Durex: „Doar 5% din gospodării folosesc detergenţi pentru maşina de spălat vase. Creşte însă vânzarea de OTC-uri“

Autor: Corina Mirea

5 oct 2015 1699

Executivul companiei Reckitt-Benckiser, gigant care are în portofoliu branduri precum Nurofen, Strepsils, Durex sau Vanish, este însă de părere că economia României se află în plin proces de creştere şi loc de dezvoltare încă mai există.

Britanicii de la Reckitt-Ben­cki­ser sunt activi pe un număr mai ma­re de pieţe, de la me­dica­mente la produse de uz casnic şi personal. În România, prin­ci­pala lor activitate este însă pe segementul farma, unde deţin brandul Nurofen, cel mai vândut OTC (medicament fără prescripţie).

„Piaţa locală de OTC-uri a avut parte în ultimul an de cea mai bună dinamică la nivel regional, iar trendul ascendent se menţine. În continuare însă, piaţa de OTC-uri este mult mai puţin dezvoltată decât în Occident, la fel ca alte sectoare precum cel al detergenţilor de vase, care sunt folosiţi doar de 4% din gospodăriile locale. Mai mult, doar 5% din români cumpără prezervative“, spune Mike Tignol, şeful pe unsprezece ţări (printre care şi România) al gigantului britanic Reckitt-Benckiser. Subdezvoltarea acestor pieţe reprezintă însă un avantaj pentru investitori şi pentru jucătorii din piaţă, care au în continuare loc de creştere.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

Newsletter Ziarul Financiar

Înscrie-te la newsletter-ul ZF.ro ca să primeşti zilnic informaţiile de business care contează. Ia decizii în cunoştinţă de cauză!

Principalele valute BNR - joi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.6480
Diferență: -0,1632
Ieri: 4.6556
Azi: 4.0896
Diferență: -0,4746
Ieri: 4.1091
Azi: 5.2128
Diferență: -0,3251
Ieri: 5.2298
Azi: 4.1136
Diferență: -0,0704
Ieri: 4.1165