Retail&Agrobusiness

ZF Live. Horia Cardoş, Agroland: Azi suntem în primii cinci jucători din România pe piaţa de ouă de consum şi vrem să urcăm mai sus. Este loc pe piaţă

Autor: Mădălina Dediu Panaete

17.01.2023, 11:30 282

♦ Antreprenorul spune că zilnic România importă 2 milioane de ouă, iar unul dintre principalii furnizori externi este Ucraina.

Horia Cardoş, CEO şi fonda­tor al Agroland Business System, grup antreprenorial prezent în retail, agricultură şi alimentaţie, spune că businessul pe care îl conduce va in­ves­ti în continuare şi va creşte capaci­tatea de producţie în segmentul ouă­lor de consum, astfel încât să ajungă în top cei mai mari jucători de pe piaţă.

„Anul acesta în ianuarie-febru­arie reuşim să creştem capacitatea de producţie cu circa 25%. În vară iar vrem să renovăm o fermă şi să o utilăm cu utilaje noi . Azi suntem în primii cinci jucători din România şi vrem să urcăm mai sus. Putem să creştem, să nu mai apelăm la impor­turi pentru că importăm 2 milioane de ouă pe zi“, a spus antreprenorul în cadrul emisiunii ZF Live. El declara anterior pentru ZF că la începutul lui 2023 va creşte capacitatea de produc­ţie a ouălor de la 120.000 de găini în 2021, la 240-250.000 de găini.

Horia Cardoş spune că multe ouă se aduc din Ucraina datorită pre­ţului mic, însă subliniază faptul că la nord de România produsele sunt mai ieftine pentru că Ucraina nu este în Uniunea Europeană iar producătorii nu se supun aceloraşi reglementări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO