Companii

Reţeaua de laboratoare şi centre de recoltare Clinica Sante, afaceri în scădere cu 5% în 2022, până la 240 mil. lei

Clinica Sante a ajuns la o reţea de 300 de centre de recoltare de analize, fiind înfiinţată în 1995.

Clinica Sante a ajuns la o reţea de 300 de centre de recoltare de analize, fiind înfiinţată în 1995.

Autor: Georgiana Mihalache

12.07.2023, 17:40 129

Clinica Sante numără 300 de centre de recoltare la nivel naţional Pandemia a venit cu un boom pentru laboratoarele medicale, care au crescut afacerile  Odată cu diminuarea crizei sanitare, businessurile din analize au scăzut.

Clinica Sante, o reţea de labo­ra­toare şi centre medicale de analize care are 300 de centre de recoltare în ţară, a generat afaceri de 240 mil. lei în 2022, în scădere cu 5% faţă de anul anterior, din datele publice de la Ministerul de Finanţe.

Şi profitul companiei a scăzut, de la 63 mil. lei la 35 mil. lei în 2022, în vreme ce numărul de angajaţi a rămas similar, peste 1.100 de oameni.

Este prima scădere a cifrei de afa­ceri din ultimul deceniu pentru Cli­nica Sante, însă rezultatele din anul tre­cut vin după ce în 2021 busi­nes­surile din domeniul analizelor me­di­ca­le au avut o creştere record, pe fon­dul pandemiei. Astfel, în labo­ratoare s-au realizat teste de depis­tare a nou­lui virus, a anticorpilor care au ridicat rezultatele financiare ale reţelelor de recoltare de analize. La debutul pan­de­miei, pacienţii care voiau să se tes­teze pe cont propriu şi nu se încadrau în criteriile stabilite de autorităţi sau voiau să călătorească în ţări care soli­citau test, scoteau din buzunar între 200 şi 300 de lei pentru a afla dacă au sau nu virusul. De altfel, Clinica Sante s-a aflat la debutul pandemiei pe lista Ministerului Sănătăţii de laboratoare acreditate să testeze PCR pentru a depista infecţia cu COVID-19.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO