Companii

Retrospectivă 2023 CEO Strategy. Executivii şi antreprenorii au un optimism moderat pentru anul viitor, aşteptările sunt ca inflaţia să îşi menţină trendul descendent şi economia să crească. „Anii electorali grăbesc investiţiile statului”.

Retrospectivă 2023 CEO Strategy. Executivii şi...

Autor: Miruna Diaconu , Mircea Nica

04.01.2024, 00:02 418

Anul 2023 nu a fost lipsit de provocări pentru companiile din România, însă executivii şi antreprenorii sunt optimişti pentru 2024, însă optimismul este unul moderat. Aşteptările mediului de business sunt ca inflaţia să îşi continue trendul descendent şi economia să crească.

Cu toate acestea, dobânzile vor rămâne în continuare mari, este de părere Monalisa Ungureanu, CEO al Agrii România unul dintre cei mai mari distribuitori de inputuri din România.

„Inflaţia este pe un trend de scădere este clar. Anul 2024 va fi un an care va continua ceea ce se întâmplă în această toamnă, o scădere uşoară a inflaţiei, dar nivelul de dobânzi aşa cum spun toţi analiştii va rămâne în continuare sus. Inflaţia este unul din cancerul economie. Este singura măsură pe care o pot avea în acest moment pentru a frâna consumul şi să ţină cererea la nivel real mai jos pentru a nu mai alimenta inflaţia. Ne aşteptăm la dobânzi mari în continuare, iar atât timp cât încă sunt războaie eu cred că ar trebui să fim în mod real însoţiţi de acest gând, că nu mai este certitudine”, a spus Monalisa Ungureanu, în cadrul CEO Strategy, emisiunea realizată de Ziarul Financiar în parteneriat cu ING Bank.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO