Companii

Românii consumă 1% din toată berea băută în lume, cotă de piaţă ce poziţionează ţara pe locul 20 la nivel mondial

Numărul microberăriilor a fost anul trecut cu şapte mai mare decât în 2020. În schimb, în 2020 au fost puse pe picioare 18 astfel de firme.

Autor: Cristina Roşca

15.08.2022, 19:00 212

♦ Clasamentul e condus de China, SUA şi Brazilia, ţări cu populaţii mult mai numeroase ♦ După consumul per capita, România ocupă un onorabil loc patru la nivel mondial.

România este al 20-lea cel mai mare consu­ma­tor de bere din lume, cu un total de 18 milioane de hectolitri anual, a­rată o analiză a Visual Capitalist care citează compania Kirin Holdings din Japonia.

Kirin Holdings este un grup fon­dat acum mai bine de un secol, ce are în portofoliu atât producţie de bere, cât şi îmbuteliere de băuturi răcori­toa­re (este îmbutelia­tor al Coca-Cola în unele state din SUA), produc­ţie farma şi alte operaţiuni.

Datele privind con­su­mul de bere de la nivel mondial arată că topul e condus de China, SUA şi Brazilia, ţări cu populaţii mult mai numeroase decât cea a României. În China, spre exemplu, o ţară de pes­te 1 mi­liard de oa­meni, se consu­mă anual 361 de milioane de hectolitri de bere, adică 20,3% din consumul mon­dial. Spre comparaţie, românii consu­mă 1% din toată berea băută în lume, fiind o piaţă comparabilă cu Italia, Franţa, Cehia sau Coreea de Sud.

Aceste cifre, privind valoarea to­tală a pieţei, arată atractivitatea ei pentru anumiţi jucători - producători şi distribuitori de bere, însă datele trebuie corelate totodată la populaţie. Consumul per capita este un indicator chiar mai relevant în context.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO