Safe Med şi Clariant, două companii înfiinţate în 2016 şi selectate pentru ajutor de stat, nu au mai primit finanţarea

Secțiune susținută de Medlife Logo

11 ian 2017 Autor: Georgiana Mihalache

Iniţiatorul Safe Med: „Vom depune din nou acelaşi proiect“.

Safe Med International şi Clariant, două companii înfiin­ţate anul trecut care au fost selectate de Ministerul de Finanţe pentru a primi ajutor de stat, nu mai fac parte din pro­iectele finanţate, potrivit listei publicate pe site-ul instituţiei.

Valoarea totală a ajutoarelor de stat solicitate de cele două companii a depăşit 140 de milioane de lei, iar cele două companii ar fi creat în total 309 locuri de muncă.

„Există o problemă în legătură cu fondul de credit bancar. Noi revenim asupra acestei hotărâri şi cu siguranţă că vom avea câştig de cauză pentru că toate cererile formulate de Ministerul de Finanţe vor fi acoperite“, a spus Caius Traian Dragomir, profesor universitar şi fost ambasador, iniţiatorul proiectului Safe Med.

Safe Med este o firmă înfiinţată în luna mai a anului trecut cu un capital social de 550.000 de lei şi zero venituri. Anul trecut, Caius Traian Dragomir declara pentru ZF că proiectul Safe Med, care vizează construirea unui spital oncologic în Otopeni, va avea 150 de pa­turi pentru pacienţi şi ar crea 256 de locuri de muncă pentru medici şi personal auxiliar. Tot atunci, acesta spunea că spitalul oncologic va fi construit indife­rent dacă va primi sau nu ajutor de stat.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.01.2017

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
ajutor de stat
, companii
, primire
, finantare
, infiintare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide