Companii

Şeful BauMax: Sunt sigur că în Bucureşti se vor închide magazine de bricolaj în următorii ani

Şeful BauMax: Sunt sigur că în Bucureşti se vor închide magazine de bricolaj în următorii ani

Autor: Cristi Moga

22.03.2011, 14:32 449

Nicola Szekely, country manager al reţelei debricolaj BauMax, care a deschis astăzi cel de-aldoilea magazin din Bucureşti, apreciază că numărul magazinelor deacest tip din Bucureşti va fi de aproximativ 15 unităţi înurmătorii ani, număr similar cu cel actual, în ciuda faptului că oserie de jucători de pe această piaţă continuă investiţiile.

"Sunt destul de sigur că unele magazine din Bucureşti se vorînchide în următorii ani. Este o piaţă foarte aglomerată. În altepieţe sunt 3-4 competitori. Aici sunt 6-7. Unele reţele dacă nu vorface profit cel mai probabil vor face un exit sau vor încerca săvândă", apreciază Szekely.

BauMax a intrat anul trecut pe piaţa dinBucureşti, printr-un magazin în Sun Plaza, iar astăzi a deschis unal doilea magazin în Chitila, în urma unei investiţii de circa 15milioane de euro.

În Bucureşti mai sunt funcţionale magazine ale reţelelorDedeman, Praktiker, Bricostore, OBI, Hornbach şi Mr. Bricolage, iarîn toamna acestui an este aşteptată şi deschiderea primului magazinLeroy Merlin.

BauMax a realizat anul trecut venituri deaproximativ 150 de milioane de euro, iar pentru acest an îşipropune atingerea nivelului de 200 de milioane de euro, ca urmare aprimului an integral de funcţionare a celor patru magazine deschiseanul trecut, a planului de expansiune pentru acest an, dar şi caurmare a unei reluări a creşterii organice a pieţei debricolaj.

Firma are o reţea de 14 magazine, iar în următoarele 12 luni arputea să mai deschidă alte trei unităţi, în Bucureşti, Cluj şiOradea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels