Companii

Speculatiile privind dividendele ridica Impact

16.01.2003, 00:00 14

Actiunile companiei imobiliare Impact Bucuresti au continuat si ieri, pe fondul stabilizarii generale a Bursei de Valori, cresterea puternica din acest an, investitorii si brokerii estimand un nivel ridicat al dividendelor acordate din profitul anului trecut.
Cotatia actiunilor a crescut ieri cu 3,06% pana la 5.050 de lei, ajungand la o apreciere de 20% fata de inceputul anului. Investitorii pe Impact au reusit, astfel, sa castige in nici doua saptamani peste dobanda bancara pe un an.
Graba speculatorilor de a cumpara actiuni Impact se datoreaza rezultatelor foarte bune pe care le-a avut compania anul trecut. Dupa primele noua luni ale lui 2002, Impact avea un profit net de 3,8 milioane dolari, triplu fata de aceiasi perioada a anului anterior, iar conducerea companiei estima o rata de crestere mai mare pentru ultimul trimestru.
Cum Impact a optat in fiecare an pentru o politica de acordarea a dividendelor sub forma de numerar si de actiuni gratuite iar apropierea datei de referinta pentru repartizarea acestora a adus si cresterea pretului.
Daca Impact inregistreaza in final un profit net de peste 5 milioane fde dolari, asa cum estimeaza brokerii, dividendul ar putea depasi valoarea de 1.000 de lei/actiune, adica 20% din pretul actual.
Ioan Popp, presedintele si cel mai important actionar al Impact, nu a dorit sa comenteze pe marginea speculatiilor din piata.
Cresterea exploziva a activitatii (cifra de afaceri pe primele trei trimestre a crescut de la 4,8 milioane dolari la 9,2 milioane dolari) si profitului Impact in acest an se datoreaza atat unor proiecte imobiliare noi cat si unor noi norme ale Ministerului Finantelor. Acestea permit inregistrarea in cifra de afaceri si implicit in profit a avansurilor primite de societate inainte de predarea unui bun imobiliar.
Impact are un capital social de 122,06 miliarde lei, impartit in actiuni cu valoarea nominala de 1.000 de lei. La ultima cotatie, 5.050 de lei/actiune, compania are o capitalizare bursiera de 18,29 milioane dolari.   

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels