Companii

Spitalul Arcadia al familiei Fiterman merge pe venituri de 3,5 milioane de euro

03.06.2010, 23:33 299

Spitalul Arcadia din Iasi, deschis luna aceasta in urma unorinvestitii de peste 20 mil. euro, ar putea genera in primul an deactivitate o cifra de afaceri de 3,5 mil. euro, in conditiile incare in primele sase luni veniturile sunt estimate la 1,5 mil.euro.

"Arcadia Hospital va functiona, la capacitate maxima, cuaproximativ 150 de medici, precum si cu o echipa de asistentimedicali de aproximativ 100 de persoane. Aceasta structura estecoordonata de directorul medical, Iulian Zonenstain, care a detinutfunctii de conducere la GlaxoSmithKline Pharmaceuticals si a fostapoi director general al Holdmann Europe (distribuitor de produsede igiena profesionala - n.red.)", a spus Mihaela Calcan, directorde dezvoltare si comunicare al Arcadia Hospital

Spitalul Arcadia este controlat de familia Fiterman, care maidetine producatorul Fiterman Pharma, companie cu o cifra de afaceride 4,8 mil. euro si 63 de angajati in 2008. Din actionariatulspitalului mai fac parte medicii Dragos Negru si Mihai Rotaru.Fondurile pentru dezvoltarea spitalului au fost atat proprii aleactionarilor, cat si imprumutate. Compania nu a dorit sa precizezece institutii au finantat afacerea.

Spitalul functioneaza intr-o cladire de sapte niveluri, intinsape o suprafata de 11.000 de metri patrati. Unitatea include atat ounitate de ambulatoriu, Policlinica Arcadia, spitalul propriu-zissi centrul de cardiologie Arcadia Cardiovascular.

Investitia derulata la Iasi este printre cele mai mari anuntatein afara Bucures­tiului si ar putea fi prima dintr-o serie record aprivatilor anuntata pentru perioada urmatoare.

In ceea ce priveste planurile de extindere, reprezentantiicompaniei au spus ca "exista mai multe proiecte", insa nu au facutpublice mai multe informatii.

Cu un nivel al veniturilor de 3,5 mil. euro, Arcadia nu va urcain top zece furnizori de servicii medicale private din Romania,insa spitalul se incadreaza printre cele mai mari din Romania ca sinumar de paturi, avand 220 de paturi.

Pe piata serviciilor medicale private, estimata la 373 mil. euroin 2009, cei mai mari jucatori sunt MedLife, Centrul MedicalUnirea, Euromedic, Medicover, Sanador, Gral, Medcenter,Euroclinic.

In prezent, in Bucuresti opereaza doua spitale de maridimensiuni, Euroclinic si Life Memorial Hospital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO