Companii

Tnuva speră la creşterea cotei de piaţă cu iaurturile de slăbit

Autor: Roxana Petrescu

03.03.2011, 23:45 125

Producătorul de lactate Tnuva România spune că are la dispoziţiecâteva milioane de euro pentru a-şi promova o nouă gamă de produseprin care speră că va ajunge într-un an la o cotă de piaţă de circa5% pe categoria iaurturilor, a laptelui şi a brânzei cottage.

Totodată prin lansarea gamei Tnuva Slim, care potrivitproducătorului favorizează slăbitul prin inducerea unei senzaţii desaţietate de lungă durată, Tnuva intră în piaţa produselor dinlapte care au anumite beneficii pentru organism, aşa cum este deexemplu Activia de la Danone, care se promovează ca un "ajutor"pentru tranzitul intestinal.

În ultima perioadă companiile de profil au început să testezenoi segmente de piaţă pentru a-şi putea mări vânzările în contextulîn care consumul a fost afectat de scăderea puterii decumpărare.

"Bugetul pentru promovarea gamei Tnuva Slim, care cuprinde treiiaurturi, un lapte şi brânză cottage, se ridică la câteva milioanede euro. Urmărim în primul an de la lansare câştigarea unei cote depiaţă de 5% pe totalul categoriilor în care este prezent acestprodus. Ne dorim să începem să recuperăm cota de piaţă pierdutăanul trecut atât prin promoţii, cât şi prin lansări de produse",spune Adriana Ionescu, director de marketing în cadrul TnuvaRomânia.

Potrivit acesteia, anul trecut, produsele Tnuva au ajuns la ocotă de piaţă de circa 5% în totalul pieţei de lactate, de laaproximativ 9-10%, aşa cum susţinea compania că avea în 2009."Încercăm să ajungem din nou la nivelul de dinaintea crizei, la10%, dar când se va întâmpla acest lucru este dificil de estimat.Depinde de modul în care îşi va reveni economia pentru că primiiafectaţi au fost jucătorii din sectorul premium al pieţei", spuneIonescu.

Ea nu a comentat asupra rezultatelor financiare ale companiei.În 2009, cifra de afaceri Tnuva România a ajuns la circa 21 demilioane de euro, pierderile producătorului de lactate fiind însăpeste 22 mil. euro. Compania de origine israeliană Tnuva estecontrolată de fondul de investiţii Apax.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels