Companii

Vânzările Carrefour în România au scăzut anul trecut cu 0,4%, la 1,13 miliarde euro

Vânzările Carrefour în România au scăzut anul trecut cu 0,4%, la 1,13 miliarde euro

Autor: Anca Dumitrescu - Mediafax

13.01.2011, 20:25 60

Vânzările Carrefour în România au scăzut anul trecut cu 0,4%, la1,13 miliarde de euro, dar au fost influenţate pozitiv deextinderea operaţiunilor, potrivit datelor publicate joi de grupulfrancez.În trimestrul al patrulea, vânzările au urcat cu 0,2%, la327 milioane de euro, scrie

MediafaxBusiness

.


În termeni comparabili, vânzările au scăzut anul trecut cu 5%,în timp ce declinul din ultimul trimestru a fost de 4,3%.Calculatăla un curs de schimb constant, scăderea vânzărilor a fost 0,9% peansamblul anului, dar în trimestrul al patrulea a avut loc ocreştere de 0,9%.

Extinderea reţelei de spaţii comerciale a avut anul trecut ocontribuţie de 4,1 puncte procentuale în evoluţia vânzărilorCarrefour pe piaţa românească, iar în ultimele trei luni de 5,2puncte.

Evoluţia cursului de schimb a avut o influenţă pozitivă de 0,5puncte asupra vânzărilor la nivel anual, dar un impact negativ de0,6 puncte în trimestrul al patrulea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels