Companii

Vânzările în volum ale Coca-Cola HBC în România au stagnat anul trecut, cel mai slab rezultat din regiune. Coca-Cola HBC este liderul pieţei de băuturi răcoritoare din România, având trei fabrici la Ploieşti, Timişoara şi Vatra Dornei

Evoluţia businessului vine după ce în 2021 volumele din România ale companiei s-au majorat cu 9%, până la 202 milioane de unit cases adică 1,14 miliarde de litri.

Evoluţia businessului vine după ce în 2021 volumele din România ale companiei s-au majorat cu 9%, până la 202 milioane de unit cases adică 1,14 miliarde de litri.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

15.02.2023, 10:00 336

Anul 2022 a adus o stagnare (plus 0,6%) a volumelor de vânzări din România ale Coca-Cola HBC, cel mai mare jucător de pe piaţa băuturilor răcoritoare, după ce în 2021 compania a raportat o creştere de 9,2%, arată ultimele rapoarte anuale ale companiei.

„Volumele în România au crescut cu 0,6%. Volumele pe segmentul de băuturi carbonatate au scăzut uşor, cu un plus de 4-6% (mid-single digit) în ceea ce priveşte băuturile carbonatate pentru adulţi (adult sparkling) şi cu un avans de două cifre (low-double digit) în categoria de energizante. Am văzut o creştere de sub 5% (low-double digit) pe categoria de băuturi carbonatate, majorare condusă de categoria de apă şi ceai ready to drink“, se arată în raportul companiei. Categoria de adult sparkling se referă la brandurile Kinley şi Schweppes, iar în categoria energizantelor compania este prezentă în România cu brandurile Burn şi Monster.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO