Companii

WDP face a doua mutare de tipul sale-and-lease-back după contractul din 2022 cu Taparo. Dezvoltatorul a cumpărat un depozit de 20.000 mp în Mioveni de la un furnizor pentru industria auto

WDP face a doua mutare de tipul sale-and-lease-back după...

Autor: Alina-Elena Vasiliu, Roxana Rosu

02.08.2023, 10:00 177

♦ Depozitul este ocupat pentru următorii cincisprezece ani de SFC Solutions Automotive România, o companie care produce profiluri de cauciuc pentru industria automotive.

Dezvoltatorul de spaţii industriale şi logistice WDP a cumpărat, în prima jumă­tate a acestui an, un spaţiu în Mioveni, în ca­drul unui contract de tip sale-and-lease-back, prin care vânzătorul a rămas chiriaş în spaţiul care a făcut obiectul tranzacţiei. Pentru această preluare, WDP a plătit 10 milioane de euro, fiind vorba despre un depozit cu o suprafaţă de peste 20.000 de metri pătraţi suprafaţă închiriabilă.

Depozitul este ocupat pentru următorii cincisprezece ani de SFC Solutions Automo­tive România, o companie care produce pro­filuri de cauciuc pentru industria automotive. Spaţiul se află în proximitatea fabricii Dacia Renault, de altfel unul dintre clienţii prin­cipali ai companiei.

SFC Solutions Automotive România, companie cu afaceri de 115 milioane de lei în 2022 şi 267 de angajaţi, are, potrivit platfor­mei Termene.ro, acţionariat francez, fiind de­ţi­nută prin firma SFC Solutions Auto­mo­tive France. Potrivit site-ului de prezentare al grupului, SFC este parte a grupului Ama­neos, deţinut la rândul său de Mutares, un grup cu sediul în Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO