Companii

Weber, Ursus: Consumul de bere poate ajunge la 115 litri per capita in cinci ani

Weber, Ursus: Consumul de bere poate ajunge la 115 litri per capita in cinci ani
08.10.2008, 19:06 59

Stephan Maria Weber, presedintele si directorul executiv al Ursus Breweries, berarul cu cea mai mare cifra de afaceri de pe plan local, a declarat ca vanzarile de bere in ambalaj PET (de plastic) vor stagna in momentul in care acest segment va ajunge la 50% din total piata, fata de 47% in prezent. Potrivit estimarilor reprezentantului Ursus Breweries, segmentul berii in ambalaj PET va castiga cele trei procente de piata pana la finalul anului 2010.

"Dupa ce va atinge potentialul maxim de 50%, vanzarile in ambalaj PET vor stagna in special in formatul de 2 litri. PET-ul nu va disparea de pe piata, dar va incepe sa se diversifice, urmand a fi folosite mai mult ambalajele de un litru sau de jumatate de litru", a declarat Stephan Maria Weber. Potrivit reprezentantilor Ursus Breweries, pe piata berii se simte o crestere a vanzarilor in cutie de aluminiu, principalele tendinte de crestere fiind inregistrate pe segmentul mainstream si cel de specialitati. "Consumul anual de bere per capita s-a triplat in ultimii zece ani. Nu ne asteptam ca acest fenomen sa se repete in urmatorii zece ani, insa consumul de bere va continua sa creasca cu 3-4% anual, putand ajunge in urmatorii cinci ani si la 110-115 litri per capita", a explicat Weber.
In 1998, piata berii inregistra o scadere a consumului fata de anul precedent, ajungand putin sub 30 de litri anual per capita. Zece ani mai tarziu, consumul per capita a ajuns la 90 de litri si continua sa creasca, estmarile producatorilor din industrie fiind de 95 de litri pentru finalul acestui an.
Ursus Breweries are o cota de piata de 24,5%, potrivit datelor MEMRB, citate de reprezentantii companiei. Acestia estimeaza pentru finalul anului 2008 vanzari de peste 6 milioane de hectolitri, in conditiile in care in primele noua luni ale acestui an compania a inregistrat o crestere de peste 20% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO