Companii

Whiteland Logistics vizează o cifră de afaceri cu 10% mai mare în 2011

Autor: Bogdan Alecu

05.07.2011, 14:50 310

Grupul germanNagel, care are 9.600 de angajaţi şi este prezent pe 18 pieţeeuropene, a cumpărat 25% din acţiunile Whiteland Logistics, oafacere fondată de James Kodor şi Lavinia Yassen, antreprenori caredeţin şi distribuitorul Whiteland situat pe locul şase în topulcelor mai mari companii de profil din România.

Compania delogistică are în vedere o creştere a cifrei de afaceri în acest ancu zece procente, la un nivel de aproximativ 7,7 mil. euro,potrivit declaraţiilor lui Andrei Rusu, general manager alcompaniei.

Afacerea Whitelands-a dezvoltat în ultimii ani în jurul parteneriatelor cuproducători de top din industria laptelui (Hochland, Meggle sauCampina), iar vânzarea unui pachet minoritar de acţiuni la diviziade logistică reprezintă un semn de dezgheţ pe o piaţă ocolită înultimii ani de fuziuni şi achiziţii. În prezent portofoliul declienţi al Whiteland numără 20 de companii, printre noii clienţinumărându-se inclusiv Parmalat.

Ultima tranzacţieîn care a fost implicată o divizie a unui jucător de top dindistribuţia de bunuri de larg consum a avut loc în decembrie 2005,când Macromex a vândut divizia Convenience, specializată pedistribuţia de benzinării, către nemţii de la Lekkerland, pentru 6mil. euro, potrivit unor estimări de la aceavreme.

În cazul deal-uluidintre grupul Nagel şi fondatorii Whiteland Logistics valoarea nudepăşeşte 1 -1,5 mil. euro potrivit unor surse din piaţă având învedere că într-o astfel de achiziţie se ia în calcul 0,5- 0,6% dincifra de afaceri sau un multiplu de 3, maxim 5 alprofitului.

WhitelandLogistics a avut anul trecut o cifră de afaceri de 6,83 mil. euro,în scădere cu 7,6% faţă de 2009, când marja de profit net era de12%. Compania are în prezent 280 de angajaţi. Întregul grupWhiteland a avut în 2009 afaceri de 88 mil. euro şi 400 deangajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO