Companii

Xerox are un nou director pentru Europa Centrala si de Est

12.11.2001, 00:00 22



Schimbarile la varf in echipa Xerox au continuat cu recenta numire a lui Olivier Ferraton in functia de director al Central Business Unit (CBU) pentru Europa Centrala si de Est, potrivit unui anunt al companiei.

"Ma preocupa, in principal, sa dezvolt substantial afacerea de tip "indirect channel" si activitatile Xerox Business Services in intreaga Europa Centrala si de Est, a spus Ferraton. Ma bucur ca, in Romania, performantele Xerox si-au spus cuvantul in ultimii ani in managementul solutiilor de tiparire si sper ca experienta mea de pana acum sa ma ajute sa sustin ca aceste realizari sa evolueze."

Potrivit directorului general al Xerox Romania, Valeriu Nistor, filiala romaneasca a avut in 2000, o cota de piata de 45% in domeniul copiatoarelor digitale. In domeniul imprimantelor laser color, firma a detinut o cota de piata de 60%. Pe piata solutiilor de copiere digitala la cerere, compania are o cota de 90%.

Pana sa fie numit in noua functie, Ferraton a detinut, vreme de trei ani, pozitia de director de vanzari si marketing in cadrul Xerox Africa de Sud.

In aceasta calitate, Ferraton a conceput si implementat strategia de marketing si vanzari pentru piata africana, readucand in atentia acesteia marca Xerox. De asemenea, el a coordonat si dezvoltat echipa de vanzari directe, la fel si pe cea de distribuitori si concesionari a companiei.

Inainte de activitatea la Xerox Africa de Sud, Ferraton a fost director national de vanzari al Xerox Business Service (XBS) in Franta, unde a conceput si implementat o noua strategie de promovare a ofertei acesteia pe piata franceza.

In aceasta vara, noul director executiv al Xerox este Anne Mulcahy, care l-a inlocuit pe Paul Allaire.

Mulcahy a devenit cunoscuta prin faptul ca a initiat planurile de renuntare la piata small office-home office (SoHo), lucru care a adus companiei economii de peste 100 milioane de dolari.

Renuntarea la aceasta piata ar putea redresa situatia financiara a companiei, readucand-o pe calea profitabilitatii, la sfarsitul acestui an.

Un sondaj al Dataquest arata ca Xerox detine un procent de 31,1% pe piata copiatoarelor digitale in SUA anul trecut, fiind urmata de Sharp si Cannon.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels