Constructii & Imobiliare

Andreea Ştefan, arhitect de interior: Anul acesta vedem o tendinţă pentru mobilier pe comandă, cu foarte mare atenţie la detalii

Andreea Ştefan, arhitect de interior: Anul acesta vedem...

Autor: Alex Ciutacu

03.04.2023, 15:28 168

Clienţii care îşi amenajează locuinţele în 2023 se îndreaptă către mobilier realizat la comandă, chiar dacă durează mai mult, în timp ce tind să aleagă materiale de o calitate mai înaltă, a explicat Andreea Ştefan, arhitect de interior, în conferinţa ZF Tendinţe în Piaţa Rezidenţală 2023.

„Tendinţa anul acesta este pentru mobilierul pe comandă, realizat cu foarte mare atenţie la detalii, deşi timpul de aşteptare este mai lung şi costurile sunt ridicate, dar în apartamentele pe care beneficiarii le achziţionează pentru a locui în ele vedem o dorinţă pentru materiale de înaltă calitate, vorbim de piatră, lemn, vedem tot mai mult blaturi de marmură la bucătărie, ne dorim un aspect elegant, atemporal, clasic oarecum, care să nu se demodeze foarte uşor”.

Ea estimează că bugetul alocat echipării unei locuinţe a ajuns în medie la aproximativ o treime din costul locuinţei.

Unul dintre elementele care fac diferenţa într-o locuinţă smart, echipată la cele mai noi standarde, ţine de electrocasnicele inteligente.

„Vorbim despre frigidere care au cameră de filmat în interior şi poţi vedea ce ai în frigider atunci când eşti la cumpărături, care au sistem de iluminat în zona de legume şi fructe şi mimează lumina naturală a soarelui, ceea ce duce la menţinerea fructelor şi a legumelor cu aproximativ 5 zile mai mult, care te notifică atunci când se apropie perioada de expirare. Sau maşini de spălat care scanează etichetele şi adaptează programul de funcţionare”.

În cadrul panelului s-a discutat şi despre unităţile dezvoltate şi amenajate pentru a fi închiriate, iar Andreea Ştefan a explicat care sunt elementele pe care le aplică cei care activează în această piaţă.

„Beneficiarii mei aleg şi să facă investiţii şi atunci apartametnele pe care le amenajăm trebuie să fie oarecum în culor, tonuri neutre, să satisfacă cât mai multe gusturi, să acoperim cât mai multe nevoi, de la nevoia de socializare, trebuie să avem o zonă de zi, zonă de dining spaţioasă, zonă de dormit, zonă de relaxare împreună cu prietenii, nevoile noastre sunt aceleaşi indiferent de suprafaţa apartamentelor în care locuim şi consider că în spaţiile cu dimensiuni reduse este de fapt o nevoie mai mare de experienţa şi de sfaturile unui designer pentru a fi siguri că la final obţinem o amenajare care să satisfacă cât mai multe nevoi reale”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO