Constructii & Imobiliare

Israelienii de la Hagag încep lucrările de restaurare a Palatului Ştirbei de pe Calea Victoriei, care va găzdui o galerie comercială cu branduri premium. Yitzhak Hagag, cofondator: Suntem în discuţii avansate pentru închirierea a 90% din suprafaţa disponibilă

Israelienii de la Hagag încep lucrările de restaurare a...

Autor: Cristina Bellu

31.10.2023, 12:04 615

Dezvoltatorul imobiliar Hagag Development Europe anunţă că a început execuţia lucrărilor privind restaurarea, consolidarea şi refuncţionalizarea Palatului Ştirbei de pe Calea Victoriei, care va găzdui primul proiect de spaţii de retail al companiei, H Ştirbei Palace, conceput să răspundă nevoilor segmentului premium al pieţei.

„Odată finalizat, H Ştirbei Palace vă fi primul spaţiu comercial din ţară de tip „department store high-end” care va funcţiona într-o clădire monument istoric, cu deschidere stradală şi poziţionare excepţională, pe una dintre principalele artere centrale ale oraşului. Mai mult decât atât, am reuşit să atragem deja nume sonore din piaţa bunurilor de lux, şi mă bucur să confirm că purtăm, la acest moment, discuţii avansate pentru închirierea a 90% din suprafaţa disponibilă.”, spune Yitzhak Hagag, Cofondator şi acţionar al Hagag Development Europe.

Lucrările presupun restaurarea, consolidarea şi refuncţionalizarea, în întregime, a clădirii palatului, păstrându-se linia proiectului iniţial, de la proporţiile şi regimul de înălţime, până la refacerea faţadelor şi a elementelor decorative exterioare şi interioare, iar execuţia va fi derulată pe o perioadă de timp estimată la aproximativ 24 de luni.

Proiectul prevede şi reedificarea corpului semicircular care acomoda, în trecut, fosta remiză de trăsuri, şi care va fi dedicat chiriaşilor activi în industria HoReCa.

„Suntem conştienţi că un proiect de o asemenea anvergură precum H Ştirbei Palace este, în egală măsură, o provocare şi o responsabilitate enormă pentru toate părţile implicate”, spune Răzvan Pârvulescu, Head of Business Development al BTDConstruct&Ambient, companie de construcţii din Bucu­reşti, desemnată antreprenor general al proiectului.

Edificat în anul 1835, Palatul Ştirbei de pe Calea Victoriei nr. 109 a fost, între 1849-1856, reşedinţă domnească. Cele mai ample modificări i-au fost aduse proprietăţii în perioada 1881-1891 când arhitectul Frederich Hartmann semna proiectul de transformare a faţadelor palatului şi aducerea lor la formatul în care sunt prezentate astăzi. Tot Hartmann a fost responsabil şi de proiectul de construcţie al corpului semicircular destinat remizei de trăsuri, demolat ulterior de foştii proprietari.

Clasat drept monument istoric de clasă A, Palatul Ştirbei din centrul Bucureştiului este considerat a fi una dintre cele mai valoroase şi reprezentative construcţii din patrimoniul arhitectural, cultural şi istoric al capitalei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO