Constructii & Imobiliare

Tranzacţie importantă pe piaţa de birouri: Banca Transilvania a semnat pentru 10.000 mp de spaţii office în proiectul Green Court deţinut de Globalworth

Tranzacţie importantă pe piaţa de birouri: Banca...

Autor: Cristina Bellu

21.06.2023, 10:15 2086

Contractul reprezintă una dintre cele mai mari tranzacţii de închiriere de birouri din România de anul acesta, subliniind dinamismul pieţei imobiliare, şi se referă la etajele şase-unsprezece ale clădirii Green Court A.

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România, a semnat cu Globalworth, liderul pieţei de birouri din România şi cel mai important investitor în clădiri de birouri din Europa Centrală şi de Est (CEE), un contract de închiriere pentru un spaţiu de birouri de 10.000 de metri pătraţi în proiectul Green Court  situat în zona Floreasca-Barbu Văcărescu din Capitală, într-o tranzacţie intermediată de compania de consultanţă imobiliară Colliers.

Contractul reprezintă una dintre cele mai mari tranzacţii de închiriere de birouri din România de anul acesta, subliniind dinamismul pieţei imobiliare, si se referă la etajele şase – unsprezece ale clădirii Green Court A.

"Acest contract important de închiriere este un nou moment de subliniat pentru noi şi pentru piaţa imobiliară de birouri din România în acest an, “spune Ema Iftimie, Head of Leasing at Globalworth Romania

Dezvoltat conform ultimelor tendinţe de pe piaţă, proiectul Green Court este certificat LEED Gold şi asigură un nivel ridicat de calitate, confort şi spaţii eficiente energetic.

Globalworth este o companie imobiliară listată, activă în Europa Centrală şi de Est, cotată pe segmentul AIM al Bursei de Valori din Londra. Compania devenit investitorul predominant în domeniul imobiliar de birouri din piaţa CEE, prin poziţiile sale de lider atât în Polonia, cât şi în România. Globalworth achiziţionează, dezvoltă şi gestionează direct clădiri de birouri şi active imobiliare din sectorul de logistică/industrie uşoară, în locaţii premium, care generează venituri din închirierea de spaţii către companii de top din întreaga lume.

Administrat de peste 260 de profesionişti în Cipru, Guernsey, Polonia şi România, valoarea combinată a portofoliului său este de €3,2 miliarde, la 31 decembrie 2022. Aproximativ 96,4% din portofoliu este în active care generează venituri, predominant în sectorul de birouri, şi închiriate unei game diversificate de peste 690 de corporaţii naţionale şi multinaţionale. În Polonia, Globalworth este prezent în Varşovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk şi Katowice, în timp ce în România, activele sale acoperă Bucureşti, Timişoara, Constanţa, Piteşti, Arad, Oradea şi Târgu Mureş.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO