Cryptobusiness

Finanţare ipotecară în metavers: Compania TerraZero a acordat unul dintre primele produse de finanţare pentru achiziţia unui teren virtual în metaversul Decentraland

Finanţare ipotecară în metavers: Compania TerraZero a...

Autor: Alex Ciutacu

02.02.2022, 14:33 300

Compania TerraZero Technologies a acordat una dintre primele finanţări ipotecare în metavers pentru un client care a cumpărat un teren virtual în platforma de metavers Decentraland, construită în ecosistemul Ethereum, potrivit Business Insider.

La acest moment nu au fost dezvăluite detaliile financiare ale tranzacţiei. TerraZero se recomandă drept o companie de dezvoltare cu activitate în metavers, al cărui scop declarat este de a dezvolta, achiziţiona şi finanţa cei mai promiţători antreprenori şi dezvoltatori din spaţiul metaversului, conform unui comunicat de presă publicat de PR Newswire.

TerraZero este o companie fondată de Dan Reitzik, un antreprenor cunoscut în spaţiul crypto pentru că a fost cofondator şi CEO al DMG Blockchain Solutions, o companie canadiană implicată în minarea de Bitcoin.

„Ipotecile şi opţiunile de finanţare vor accelera dezvoltarea şi adopţia metaversului. (...) Suntem încântaţi să fim în avangarda acestei noi economii”, a declarat Dan Reitzik, CEO al TerraZero.

Potenţialii clienţi pot utiliza platforma companiei pentru a-şi căuta următoarea proprietate în metavers, iar TerraZero acţionează ca broker în această tranzacţie. În cazul unui produs de finanţare ipotecară, compania rămâne proprietar al activului din metavers până când clientul rambursează finanţarea. Tranzacţia ajunge să aibă drept garanţie activul virtual, sub forma unui NFT.

Finanţarea ipotecară în metavers vine în contextul în care interesul pentru proprietăţi virtuale a crescut semnificativ anul trecut. Estimările companiei MetaMetric Solutions, citate de CNBC, arată că vânzările de proprietăţi virtuale au ajuns la un nivel cumulat de peste 500 de milioane de dolari în 2021.

Una dintre cele mai mari tranzacţii a ajuns la 2,43 de milioane de dolari. Mai multe companii încep să intre în metavers sau analizează modul în care pot profita de valul de interes care există în prezent pentru acest spaţiu, a cărui direcţie este încă prea puţin definită. 

Printre marile companii interesate se numără Walmart, Disney sau Samsung. Totodată, Bill Gates crede că cele mai multe şedinţe online se vor muta în metavers în următorii ani, în timp ce preşedintele turc Erdogan a cerut partidului aflat la conducere în Turcia să exploreze metaversul. De asemenea, George Soros şi gemenii Winklevoss investesc într-o companie de NFT-uri şi metavers

Business Insider notează că proprietăţile imobiliare virtuale sunt mai mult active crypto decât active imobiliare în acest moment. În acest context, metaversul ar fi potrivit pentru branduri care vor să construiască experienţe şi mai puţin potrivit pentru investitori care caută active cu potenţial de apreciere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO