Eveniment

Afaceri duble la Artrom Slatina

02.08.2004, 00:00 16

Producatorul de tevi Artrom Slatina a obtinut, in prima jumatate a anului, o cifra de afaceri de circa 849 miliarde lei (20,7 mil.euro), nivel aproape dublu fata de cel inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut.
Profitul net al companiei a fost de 2,6 miliarde de lei.
Firma are un capital social de 307,9 mld.lei, principalul actionar, cu o participatie de 80,56%, fiind compania Sinara Handel, inregistrata in Germania, reprezentanta comerciala a grupului rus TMK. Grupul-mama este al doilea producator de tevi din Rusia si al doilea la nivel mondial. Romania este singura tara straina unde compania rusa desfasoara activitati de productie.
Vanzarile Artrom au insumat anul trecut 1.065 miliarde delei (26 mil.euro), fiind cu 114% mai mari in termeni nominali fata de anul 2002. Profitul net al companiei a fost de 8,9 miliarde de lei,  dublu fata de raportata la finalul lui decembrie 2002.
Pentru exercitiul financiar 2004, compania are ca obiectiv afaceri de peste doua ori mai mari decat cele din anul precedent, adica de peste 50 mil.euro. Chiar daca productia de tevi a companiei este programata sa creasca cu 10%, principalul motiv al acestor prognoze este infiintarea unui departament de comert cu produse metalurgige care va prelua activitatea comerciala a actionarului majoritar, firma TMK. In plus, la cresterea valorii vanzarilor Artrom va contribui si cresterea pretului de pe piata otelului.
Titlurile Artrom sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti, ultima cotatie, din sedinta de joi, fiind de 20.000 lei/actiune. Capitalul social al compniei este divizat in 12,3 milioane de actiuni, pentru care nu s-au distribuit dividende in anul trecut.
Sinara Handel mai detine in Romania Combinatului Siderurgic Resita (CSR), preluat in luna februarie a acestui an pentru suma simbolica de un euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels