Eveniment

Alstom, contract de 1,8 mil. euro cu CET Vest

03.06.2004, 00:00 25

Compania Alstom Romania va moderniza doua cazane de apa fierbinte ale CET Vest Bucuresti, valoarea livrarilor de echipamente si a serviciilor furnizate fiind de 73,2 miliarde lei (circa 1,8 milioane euro), a declarat directorul comercial al societatii Elcen (Electrocentrale), Irina Duica.
Contractul vizeaza furnizarea unor ansamble si echipamente de automatizare, pentru cazanele de 100 gigacalorii pe ora. Potrivit lui Duica, cele unitatile doua unitati vor fi automatizate si vor avea un nivel mai ridicat de eficienta, in conditiile reducerii emisiilor de noxe.
Centrala are doua grupuri de productie de energie electrica si termica, cu o capacitate de 125 de megawatti fiecare. CET Vest functioneaza cu gaze naturale si pacura si a fost pusa in functiune in anul 1975.
Alstom a livrat la inceputl acestui an un grup generator Diesel catre Unitatea II a centralei nuclearelectrice de la Cernavoda, in baza unui contract in valoare de 11 mil. euro.
Contractul, incheiat anul trecut de cele doua companii, prevede livarea de catre francezi a doua grupuri generatoare Diesel, care vor asigura alimentarea de rezerva a serviciilor interne ale Unitatii II de la Cernavoda. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24