Eveniment

Armata de comunicatori: Guvernul are 24 de angajaţi la Comunicare. Ministerul Fondurilor UE are 22, Transporturile 21, Sănătatea 7 şi Educaţia 5. La Interne numărul este secret. Ce activitate au, când un minister abia trimite un comunicat pe săptămână?

Armata de comunicatori: Guvernul are 24 de angajaţi la...

Autor: Răzvan Botea

11.08.2023, 09:00 526

Unele departamente de comunicare din ministere depăşesc mărimea unei redacţii de ziar mare din România, însă de obicei au 4-5 persoane care se ocupă de relaţia cu presa, iar restul cu petiţii sau dialog social Companii mari din România au 1-3 angajaţi la departamentul de comunicare, în relaţia cu presa.

Peste 20 de angajaţi au departamentele de comunicare din unele ministere mari din România, cum sunt Ministerul Fondurilor Europene (actual MIPE) sau Ministerul Transporturilor, adică echivalentul celor mai mari redacţii de ziare din România. Salariul mediu în departamentele de comunicare din instituţii de stat este de peste 7.000 de lei net, dar un bufetier poate câştiga şi 3.000 de lei în mână, cât un profesor cu cinci ani vechime.

Ce fac însă peste 20 de persoane într-un departament de comunicare, cum este cazul Ministerului Fondurilor UE, care a trimis în ultima săptămână un singur comunicat de presă?

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO