Eveniment

Aterizare de urgenţă pe aeroportul din Roma a unui avion care venea din Bucureşti. 165 de pasageri au coborât din aeronava pe tobogane

Aterizare de urgenţă pe aeroportul din Roma a unui...

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

08.06.2013, 10:54 1532

Un avion Airbus A320 venind de la Bucureşti a efectuat sâmbătă dimineaţa o aterizare de urgenţă pe Aeroportul Fiumicino din Roma, din cauza unei probleme la trenul de aterizare, provocând rănirea a trei pasageri, au anunţat Ansa şi alte site-uri, relatează AFP.

Pista pe care a aterizat avionul a fost închisă, lucru care urma să antreneze sâmbătă dimineaţa întârzieri în programul zborurilor către şi de pe aeroportul din Roma.

Cei 165 de pasageri au coborât din avion pe tobogane. Una dintre roţile trenului de aterizare a rămas blocată înainte de aterizare.

Avionul de tip Airbus aparţinând companiei Wizz Air efectua o cursă Bucureşti-Roma.

Cei trei pasageri răniţi uşor se aflau în stare de şoc şi nu au suferit vreun traumatism corporal. Ei au primit îngrijiri pe pistă din partea unei echipe medicale de la aeroport, dar nu vor fi conduşi la spital.

Pilotul, care urma să aterizeze pe un aeroport mai mic de la Roma - Ciampino, a solicitat să aterizeze la Fiumicino, unde pista este mai lungă.

El a fost nevoit să aterizeze cu ajutoul unei singure părţi a trenului de aterizare. După ce s-a oprit, avionul s-a aplecat pe o parte.

Pompieri, membri ai poliţiei aeroportuare şi carabinieri au sosit foarte repede la faţa locului.

O anchetă a fost deschisă de către Agenţia Naţională italiană pentru Securitatea Zborurilor (ANSV), cu scopul de a stabili cauza avariei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO