Bănci și Asigurări

BCR Finance a emis bonduri de 30 mil. euro la dobândă de 4,25%

BCR Finance a emis bonduri de 30 mil. euro la dobândă de 4,25%

Autor: Voican Razvan

02.05.2011, 15:43 349

BCR Finance, vehiculul înfiinţat de BCR în Olanda în 2009 pentrumobilizarea de lichidităţi, a vândut pe piaţa din Luxemburgobligaţiuni în euro în valoare de 30 mil. euro, cu maturitatea detrei ani şi dobândă fixă de 4,25% pe an.

Întreaga emisiune este garantată de BCR, cea mai mare instituţie decredit locală, operaţiunea fiind aprobată de comitetul executiv albăncii pe 7 aprilie. Valoarea nominală a unui titlu este de 50.000de euro.

Dobânda de 4,25% reflectă îmbunătăţirea percepţiei de risc pentruRomânia, în condiţiile în care în urmă cu un an BCR emitea în numepropriu obligaţiuni în euro cu un cupon fix de 4,8% pe an.

De altfel, este cel mai scăzut nivel de dobândă în euro de cândgrupul BCR a lansat în 2009 programul de finanţare prin titluri petermen mediu emise pe piaţa internaţională (dar posibil şi pe cealocală), în limita unui plafon de 3 mld. euro.

CDS-urile pentru România se situează la 230 de puncte de bază, cevamai ridicate faţă de acum două săptămâni, însă la un nivel inferiorcelor înregistrate de Ungaria şi Croaţia.

Totuşi, Ministerul Finanţelor preferă să împrumute săptămânaaceasta cel puţin 600 mil. euro de la băncile locale prinobligaţiuni emise în euro, continuând mecanismul mai vechi princare BNR eliberează valută din rezervele minime, iar statul oabsoarbe de la bănci.

Analişti de pe piaţă estimează că dobânda la obligaţiunile pe treiani s-ar putea situa la 4,9%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO