Eveniment

Belgienii de la Liebrecht & Wood ridica miza cu un proiect de 35 mil euro

28.11.2003, 00:00 26

Compania belgiana de investitii imobiliare Liebrecht & Wood va demara in primavara anului viitor al doilea proiect de anvergura pe piata imobiliara din Romania. Cu 90.000 de metri patrati de spatiu de depozitare si 5.000 de metri patrati de spatii pentru birouri, Bucharest Logistic Center va implica investitii de 30-35 milioane euro.
Oferta scazuta de spatii logistice de pe piata romaneasca este principalul motiv speculat de dezvoltatorul belgian prin acest proiect. "Disponibilitatea centrelor logistice pe piata din Romania este in acest moment destul de scazuta.  In principal, aceste obiective sunt formate din cladiri mici sau invechite, ce pot acoperi o zona mare, dar care, in nici un caz, nu pot atinge standardele vestice. Lipsa de facilitati va fi in curand acoperita prin proiectul nostru", a declarat Johan Rogiers, Managing Director, Liebrecht & Wood Romania.
Potrivit acestuia, la noul complex se poate ajunge atat pe sosea cat si pe cale ferata si este asezata aproape de soseaua pentru TIR-uri, principala artera folosita de camioane pentru a intra si a iesi din Bucuresti.
"Constructia este programata sa inceapa in primavara anului 2004 si se va finaliza in functie de cereri. In acest moment se poarta negocieri pentru 25% din proiectul total. Daca cererea va fi destul de mare, Liebrecht & wooD mai are 25 ha de teren pregatite pentru a extinde proiectul", a precizat Rogiers.
Liebrecht & wooD a inceput in primavara acestui an constructia complexului Militari Shopping Center, pe un teren de 200.000 de metri patrati, la 500 de metri de intrarea pe autostrada Bucuresti-Pitesti, langa magazinul Metro. Prima faza a proiectului a fost inaugurata in aceasta toamna, cand grupul german de magazine tip "do it your self"  - Praktiker, divizia de profil a Metro, a deschis primul sau magazin.
Investitia, in valoare de 43 de milioane de euro, va consta in peste 61.000 de metri patrati de spatii comerciale, dintre care 10.000 au fost deja inchiriate de lantul Praktiker, si aproape 12.000 mp de spatii de depozitare si birouri.
Proiectul va fi finalizat, potrivit oficialilor, in maximum doi ani si jumatate, dar exista si posibilitatea ca acest lucru sa se incheie mai devreme cu un an, in functie de modul in care piata va absorbi oferta de inchiriere.
Firma Liebrecht & Wood a fost infiintata in 1991, are zece ani de experienta pe piata poloneza si a intrat in anul 2000 pe piata romaneasca. Firma are la ora actuala loturi cumparate in Romania terenuri de peste 65 hectare, existand proiecte in curs de dezvoltare pe 15 hectare. Portofoliul din Romania este estimat la 84 de milioane de euro.
Strategia companiei belgiene consta in achizitionarea de terenuri care sunt departe de centrul orasului, dar sunt amplasate strategic. Compania colaboreaza cu fonduri de investitii, existand probabilitatea ca atat Militari Shopping Center cat si Bucharest Logistic Center sa fie vandute dupa finalizarea executiei catre fonduri de investitii.
ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24