Eveniment

Board-ul FMI discută astăzi a patra evaluare a acordului cu România

Board-ul FMI discută astăzi a patra evaluare a acordului cu România

Autor: Claudia Medrega

21.03.2012, 13:10 233

Consiliul Director al Fondului Monetar Internaţional (FMI) urmează să discute astăzi cea de-a patra evaluarea a programului preventiv pentru România.

În luna februarie, Jeffrey Franks, şeful misiunii de evaluare a Fondului în România, a declarat că misiunea de experţi a FMI va recomanda Consiliului Director aprobarea următoarei tranşe, de 505 mil. euro, din acordul stand-by, după ce a constatat îndeplinirea ţintelor cantitative şi a convenit cu autorităţile politicile viitoare.

Cu toate că România a îndeplinit criteriile agre­ate cu Comisia Euro­pea­nă şi FMI şi a trecut cu bine şi de a patra evaluare a acor­du­lui preventiv, pe lista "pro­vocărilor" pentru acest an figurează, în conti­nuare, reducerea arieratelor, privatiză­rile şi managementul privat la companiile de stat.

Autorităţile de la Bucureşti au decis în luna martie a anului trecut să prelungească înţelegerea cu FMI încheiată în 2009 printr-un acord de tip preventiv în valoare de circa 3,5 mld. euro. Acordul cu FMI este însoţit de un sprijin preventiv de 1,4 mld. euro de la Uniunea Europeană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO