Eveniment

Care masuri anticriza? Care guvern? Nimeni nu-si asuma nimic. Cum comentati?

18.08.2009, 18:17 29

Un amalgam de masuri lipsite de credibilitate, fara resurse financiare pentru implementare si fara baza legala, sau reluate din promisiuni mai vechi neduse la indeplinire - asa privesc oamenii de afaceri noua lista de 32 de solutii anticriza produsa de coalitia de guvernare PD-L - PSD.

"Unele sunt interesante, dar nu au baza legala (neimpozitarea profitului reinvestit), altele sunt cu efect in timp indoielnic, multe nu au surse de finantare permise, avand in vedere restrictiile impuse de FMI, in timp ce unele necesita studii si aprobari ce pot dura ani de zile (investitii in proiecte de importanta nationala), iar altele sunt electorale", comenteaza omul de afaceri Vladimir Cohn, care detine Ecopack Brasov. El considera ca o adevarata masura care ar ajuta industria sa traverseze criza ar fi ieftinirea cu 20-30% energiei electrice si a gazului metan.

"Care masuri sau mai bine zis care guvern? Din pacate nu au influentat decat negativ - prin intarzierea platilor catre unii constructori/contractori, prin intarzierea proiectelor in infrastructura", spune si Cornel Marian, managing director al biroului local al companiei suedeze de private equity Oresa Ventures.

Ioan Micula, seful celui mai mare grup din industria alimentara, European Food & Drinks, constata ca, de fapt, nu este nimic concret in masurile anticriza anuntate pentru ca nu sunt precizate normele de aplicare si nici termene ferme, credibilie, de la care sa intre in vigoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO