Eveniment

Chiţoiu: 48 de companii de stat vor avea manageri privaţi în 2012

Chiţoiu: 48 de companii de stat vor avea manageri privaţi în 2012
23.07.2012, 00:00 657

Ministrul economiei Daniel Chiţoiu a declarat că săptămâna trecută a fost lansată procedura de selecţie de manageri privaţi la 48 de companii de stat şi societăţi naţionale, procesul urmând să fie încheiat până la finalul acestui an.

"Au fost stabilite 48 de companii şi societăţi naţionale pentru implementarea managementului privat. (...) Procesul de selecţie a managerilor privaţi şi a boardului se va finaliza în cursul acestui an", a declarat vineri Chiţoiu, într-o conferinţă de presă. El a spus că în cazul Hidroelectrica procesul de selecţie a boardului este în curs, au fost depuse 37 de oferte, iar în prezent sunt derulate interviuri. Ministrul a precizat că până la sfârşitul lunii iulie ar putea fi definitivată lista scurtă de candidaţi, noul board urmând să-şi intre în atribuţii după ieşirea Hidroelectrica din insolvenţă.

La începutul lunii iulie Chiţoiu a declarat că a început procedura de selectare a consultanţilor care vor recruta manageri profesionişti pentru 47 de companii de stat şi că vrea astfel să implice tehnocraţii în "administrarea bogăţiei naţionale". Pe lista companiilor se numără Hidroelectrica, Oltchim, Oil Terminal, Conpet, Romgaz, Transgaz, ELCEN, Electrocentrale Deva, Electrocentrale Galaţi, Electrocentrale Paroşeni, Transelectrica, Electrica, Salrom, Societatea Naţională a Apelor Minerale, Băiţa Ştei, Conversmin, Econord, Eurotest, CIR SA, Cupru Min Abrud, Institutul de Proiectări Chimice Iprochem, Servicii Publice, Certej şi Roşiamin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO