Eveniment

Consultanţii fiscali sar la gâtul Finanţelor: Nu suntem ascultaţi

Consultările cu specialiştii pe tema modificărilor fiscale au fost sub aşteptări, spun reprezentanţii CIS şi AmCham

Foto: Octav Ganea

Autor: Mihaela Claudia Medrega

13.09.2011, 15:00 747

Propunerile Consiliului Investitorilor Străini şi AmCham pentru modificarea legislaţiei fiscale au fost discutate cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor, însă majoritatea nu au fost incluse în ordonanţele adoptate recent care au modificat Codului Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală.

"Propunerile au vizat atât clarificări tehnice, cât şi partea de politică fiscală. În ceea ce priveşte propunerile tehnice, atitudinea Ministerului Finanţelor ne bulversează, având în vedere că sugestiile vin din partea celor care aplică legislaţia…Spunem ce nu funcţionează. Ne deranjează că cei din minister dau din cap că 'da' atunci când discutăm, dar când este vorba de adoptare spun 'nu' propunerilor", a declarat Ionuţ Simion, vicepreşedintele Camerei de Comerţ Româno-Americane în România (Am Cham).

El şi-a exprimat speranţa că restul propunerilor vor fi luate în calcul în procesul de rescriere a Codului Fiscal.

"Doar o mică parte dintre recomandări au fost preluate. Privim spre viitor cu optimism. Ne exprimăm speranţa că şi restul propunerilor vor fi luate în considerare cu ocazia rescrierii Codului fiscal", a spus şi Şerban Toader, vice-preşedinte CIS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels