Eveniment

Dezechilibrul fiscal este principala problemă a României, iar reforma fiscală nu mai poate aştepta. Dar dincolo de aceste eterne declaraţii nu se întâmplă nimic

Autor: Miruna Diaconu

18.09.2023, 00:07 633

Marcel Ciolacu, premierul României: „Toată legislaţia noastră fiscală seamănă cu o strecurătoare prin care curg miliarde de euro” Daniel Dăianu, preşedintele Consiliului Fiscal: „Trebuie eliminate exceptările, aceste inechităţi în sistemul fiscal”. Peste 500 de modificări fiscale au fost făcute în ultimii opt ani, când a existat o stabilitate economică Gabriel Biriş, fondator The Tax Institute, think tank de fiscalitate: „Dacă nu te uiţi la întregul tablou când analizezi o măsură, rişti să generezi probleme timp de zece ani.”

Deficitul bugetar al României, care este printre cele mai mari din Uniunea Europeană, trebuie redus, iar timpul nu mai este de partea decidenţilor politici, însă reducerea cheltuielilor bugetare trebuie echilibrată cu stimularea veniturilor la buget, au  concluzionat participanţii la conferinţa organizată de The Tax Institute, un think tank de fiscalitate, care a prezentat un studiu privind impactul modificărilor fiscale din ultimii ani, care a avut loc la Banca Naţională a României.

„Dezechilibrul fiscal este principala problemă pe care o avem de rezolvat şi avem şi o presiune a timpului. Nu este doar o presiune financiară sau fiscală, ci are şi o componentă politică, una socială”, spune Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO