Eveniment

​O echipă de studenţi de la FABIZ-ASE, coordonată de profesorul Marius Matei, a câştigat etapa subregională a competiţiei CFA Institute Research Challenge. Studiu de caz a fost Transport Trade Services, compania cu cea mai performantă acţiune de la Bursa de Valori Bucureşti în 2023

​O echipă de studenţi de la FABIZ-ASE, coordonată de...

Autor: Liviu Popescu

31.03.2024, 20:14 3130

O echipă de cinci studenţi de la Facultatea de Administrarea Afacerilor cu Predare în Limbi Străine (FABIZ) de la Academia de Studii Economice Bucureşti a câştigat etapa subregională a competiţiei CFA Institute Research Challenge cu o analiză despre Transport Trade Services (simbol bursier TTS), compania care în 2023 a avut cel mai mare randament bursier din cele 20 de acţiuni ale indicelui BET.

Cei cinci studenţi, Teodora Tricorache, Mara Gebescu, Răzvan Cristian Secui, Ştefan Mărgăritescu şi George Lucian Amza, au fost coordonaţi de profesorul asociat Marius Matei şi l-au avut ca mentor pe Marian Şerban, CFA – membru al Asociaţiei CFA România.

Marţi, 2 aprilie, ei vor participa în semifinalele regionale pe regiunea EMEA – Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

Aceştia au ajuns în etapa subregională după ce au câştigat pe plan local etapa naţională a competiţiei „CFA Institute Research Challenge”, organizată de Asociaţia CFA România. Studenţii au obţinut cel mai bun rezultat după desfăşurarea celor două probe, raportul scris de analiză şi prezentarea concluziilor analizei în faţa juriului.

“Am fost impresionaţi de nivelul ridicat al analizei, cât şi al prezentării la care au participat echipele de studenţi înscrise în competiţie. Am remarcat de asemenea şi capacitatea studenţilor de a înţelege o companie complexă precum Transport Trade Services. Echipele au lucrat în ultimele cinci luni, realizând o analiză comparabilă cu cea a unui analist financiar profesionist. Am încrederea că mulţi dintre studenţii participanţi pot să contribuie în viitor la dezvoltarea industriei financiare din România şi Republica Moldova. Ţinând cont de nivelul prezentării lor în cadrul competiţiei “CFA Institute Research Challenge”, suntem încrezători în noile generaţii de specialişti”, a spus Cosmin Paraschiv, CFA – coordonator proiect şi membru în Consiliului Director al Asociaţiei CFA România.

Şapte echipe de studenţi s-au înscris pe plan local în competiţie, de la universităţi din România şi Republica Moldova. „CFA Institute Research Challenge” este o competiţie a celor mai prestigioase şcoli de business internaţionale, tematica fiind extrasă din curricula programului CFA, considerată cel mai înalt standard profesional în analiza investiţională şi cercetarea economică.

Programul competiţiei se adresează celor mai reprezentative studii de caz, pregătite de către o echipă de studenţi, coordonată de către un mentor, deţinător al titlului de CFA şi un profesor care activează în facultatea participanta.

Competiţia se desfăşoară anual sub auspiciile CFA Institute şi urmează cele mai bune practici profesionale în cercetarea şi analiza investiţională aşa cum sunt ele cuprinse în portofoliul de cunoştinţe profesionale al programului CFA.

Echipele de studenţi participanţi la competiţie au oportunitatea să-şi dezvolte şi să-şi exerse capacitatea de realizare şi prezentare a unui raport propriu de cercetare şi analiză investiţională, în faţa unei audienţe cu abilităţi academice şi profesionale. De asemenea, echipa câştigătoare participă la etapa regională a competiţiei.

Mai jos, câştigătorii din Europa ai competiţiei subregionale:

Europa, Orientul Mijlociu şi Africa

Europa de Est

Universitatea Kozminski reprezentând CFA Society Polonia

Academia de Studii Economice din Bucureşti reprezentând CFA Society România

Orientul Mijlociu şi Africa de Nord

American University of Beirut reprezentând CFA Society Liban

Qatar University reprezentând CFA Society Doha

Universitatea din Iordania reprezentând CFA Society Iordania

Europa de Nord

Linköping University reprezentând CFA Society Suedia

Europa de Sud

Universitatea din Napoli Federico II reprezentând CFA Society Italia

Universidade Católica Portuguesa, reprezentând CFA Society Portugalia

Universitatea din Zagreb reprezentând CFA Society Croaţia

Africa Subsahariană

Midlands State University reprezentând Asociaţia profesioniştilor în investiţii din Zimbabwe

Universitatea din Mauritius reprezentând CFA Society Mauritius

Universitatea din Lagos, reprezentând CFA Society Nigeria

Europa de Vest

Universitatea din Neuchatel reprezentând CFA Society Liechtenstein şi CFA Society Elveţia

WHU - Otto Beisheim School of Management reprezentând CFA Society Germania

Semifinalele regionale pentru EMEA vor avea loc pe 2 aprilie la ora 14:00, ora Regatului Unit. Toate prezentările din semifinale vor avea loc pe Zoom. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO