Eveniment

Exclusiv ZF. Ray Piselli, şeful afacerilor internaţionale la Lockheed Martin: Vrem să înfiinţăm o unitate de modernizare şi mentenanţă pentru sistemele de rachete HIMARS în România

Interviu

Sistemul de rachete HIMARS, coşmarul ruşilor în Ucraina

Sistemul de rachete HIMARS, coşmarul ruşilor în Ucraina

Autor: Răzvan Botea

09.07.2023, 00:05 18973

♦ „Ne aşteptăm să înfiinţăm şi un centru de pregătire pentru piloţii de F-16 în România, pentru toate naţiunile care cumpără avioane F-16 în regiune.“

Ray Piselli, vicepreşedinte pentru afa­ceri internaţionale la Lock­heed Martin, pro­du­că­torul ra­che­te­lor HIMARS şi al a­vioa­nelor F-16, a spus, într-un inter­viu acor­dat în exclusivitate Ziarului Finan­ciar, că se aşteaptă ca în perioada urmă­toare să înfiinţe­ze o unita­te de moderni­zare, men­te­nanţă şi re­pa­raţii pen­tru siste­mele de rache­te HIMARS. „Sun­tem cel mai mândri de fap­tul că în România continuăm să constru­im şi să creş­tem. Pe măsură ce ne dezvoltăm în Ro­mâ­nia, creştem şi economia şi capa­ci­tăţile ţă­rii. Sperăm să în­fiinţăm şi o facilitate de men­tenanţă, repa­raţii şi modernizare pentru HIMARS ca parte a celorlalte lucrări pe care le desfă­şu­răm îm­preu­nă cu Aerostar“, a spus Piselli.

Ray Piselli s-a aflat în România pentru o vizită de lucru, în cadrul căreia s-a întâlnit cu premierul Marcel Ciolacu şi cu ministrul apărării Angel Tîlvăr. El conduce operaţiu­nile de business internaţional ale gigantului Lockheed Martin şi, recent, compania a sem­nat un contract cu Aerostar Bacău,  pentru men­tenanţa şi reparaţiile celor 12 elicop­tere Black Hawk pe care le cumpără Minis­terul Afacerilor Interne (MAI). Cu ocazia anun­ţului public, Piselli a acordat un interviu în exclusivitate Ziarului Financiar, în care a povestit despre investiţiile Lockheed Martin în România şi despre planurile de viitor.

„Ne aşteptăm să înfiinţăm un centru de pregătire pentru regiune aici, pentru F-16. Pentru toate naţiunile care cumpără avi­oane F-16 în regiune, dorim să-l stabilim în Româ­nia. Am lucrat la acest aspect de ceva timp. Vă puteţi imagina că obţinem avioa­nele de la partenerii noştri din Europa, transferăm active de la terţe părţi, dar aducem şi ţările îm­preună. Astfel, creăm şi o economie care să facă pregătirea nu doar valoroasă, ci şi rentabilă din punctul de vedere al costurilor.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO