Eveniment

FMI a aprobat revizuirea acordului cu România şi eliberarea tranşei de aproximativ 900 milioane euro

FMI a aprobat revizuirea acordului cu România şi eliberarea tranşei de aproximativ 900 milioane euro
03.07.2010, 10:02 15

Board-ul FMI a aprobat, vineri, a patra revizuire a acorduluistand-by cu România, astfel că va elibera cea de-a cincea tranşădin împrumut, în valoare de aproximativ 900 milioane de euro, baniiurmând să intre cel mai probabil luni în contul Băncii Naţionale aRomâniei, informează Mediafax.

"Consiliul Director a votat în unanimitate aprobarea celei de-acincea tranşe pentru România. Semnalul este unul puternic desusţinere a reformelor din România care urmează să fie implementateşi de încredere în modul în care lucrurile se desfăşoară. Board-ula aprobat şi derogarea cerută de România privind ţinta dearierate", a declarat reprezentantul României la FMI, MihaiTănăsescu.

El a arătat că tranşa va fi eliberată cel mai probabil luni saucel târziu marţi.

Toţi banii vor ajunge la BNR, pentru acoperirea deficitului debalanţă, ceea ce reprezintă un alt semn de normalitate, pentru căfondurile de la FMI de regulă acolo merg, a adăugat Tănăsescu.Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO