Politică

FMI: România a făcut paşi importanţi în restaurarea stabilităţii macroeconomice

03.07.2010, 12:22 24

România a făcut paşi importanţi în restaurarea stabilităţiimacroeconomice şi ajustarea dezechilibrelor de dinaintea crizei,iar echilibrarea bugetului prin tăierea cheltuielilor cu salariileşi creşterea de taxe va ajuta la atenuarea impactului social alacestor măsuri, potrivit FMI, informează Mediafax.

"În pofida unei reduceri semnificative a economiei, autorităţileromâne au făcut paşi importanţi înspre restaurarea stabilităţiimacroeconomice şi atingerea unei ajustări ordonate adezechilibrelor de dinaintea crizei", a declarat într-un comunicatJohn Lipsky, first deputy managing director în cadrul FMI.

El a afirmat că autorităţile şi-au asumat măsuri ambiţioasepentru a contracara slăbirea poziţiei fiscale şi pentru a pregătiterenul pentru o îmbunătăţire sustenabilă a finanţelor puiblice. Deasemenea, Lipsky crede că echilibrarea fiscală prin tăierile decheltuieli şi creşterile de taxe vor ajuta la atenuarea impactuluisocial. Mai multe despre măsurile pe care Guvernul României s-a angajat săle ia pentru contracararea crizei economice citiţi pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO