Eveniment

Guvernul anulează iniţiativele "necugetate" de reducere a salariilor din BNR, CSA, CNVM şi CSSPP

04.08.2010, 17:18 24

Guvernul s-a angajat faţă de FMI că va reveni asupra măsurii dereducere cu 25% a salariilor angajaţilor BNR, Comisiei deSupraveghere a Asigurărilor, Comisiei Naţionale a ValorilorMobiliare şi Comisiei de Supraveghere a Sistemului de PensiiPrivate, potrivit scrisorii de intenţie la acord obţinută deMediafax.

"Suntem angajaţi să anulăm iniţitivele legislative recente careîn mod necugetat încalcă independenţa băncii centrale şiautorităţilor de reglementare din domeniul financiar nebancar", searată în scrisoarea suplimentară de intenţie la acordulstand-by.

Guvernul arată că pachetul de măsuri de ajustare fiscală aprobatrecent include banca centrală şi autorităţile de reglementare dindomeniul financiar nebancar printre instituţiile unde salariile aufost reduse cu 25%, ceea ce subminează independenţa financiară aacestora şi încalcă articolul 130 din Tratatul UniuniiEuropene.

Şi Banca Centrală Europeană a arătat la începutul lunii iulie căreducerea salariilor angajaţilor BNR este o finanţare directă adeficitului bugetar de către banca centrală, situaţie interzisă, şia recomandat modificarea legii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO