Eveniment

Guvernul dă un plus de 10% pentru unii dintre angajaţii statului, dar aceştia vor cel puţin dublu

Autor: Iulian Anghel

24.05.2024, 09:00 196

Zicala „bate fierul cât e cald” se potriveşte de minune în aceste zile: funcţionarii statului din chiar instituţiile fundamentale – guvern, Parlament - , care nu sunt dintre cel mai prost plătiţi angajaţi din România vor în plus măcar dublu din oferta guvernului de 10% pentru cei din instituţii cu salarii mici. Răspunsul premierului: atât avem! Nu vă convine? Ura şi la gară!

Premierul Marcel Ciolacu nu este recunoscut public pentru umorul lui, dar, ieri, vorbind în şedinţa de guvern despre pretenţiile sindicatelor şi ale angajaţilor din administraţie, inclusiv ale celor care lucrează în Palatul Victoria, nu şi-a disimulat sarcasmul: au o mie şi ceva de euro salariu lunar şi cică muncesc prea mult pentru banii aştia!

Guvernul a oferit o majorare salarială de zece la sută şi rămâne de văzut, în zilele ce vin, exact pentru cine vor fi aceste majorări, pentru că profesorii au primit anul trecut majorări substanţiale (nu chiar cum au cerut) în urma grevelor şi a blocării anului şcolar şi e puţin probabil să primească ceva în plus. Dar este an electoral şi sindicatele s-au prins că, dacă nu obţin acum ceva, nu vor mai obţine nimic după 2024 când ciclul electoral se va fi încheiat. Iar premierul Ciolacu, despre care nu ştim dacă va mai fi premier după legislativele din iarnă, a spus ieri cu subiect şi predicat: atâţia bani avem. Mai mult de 10% nu putem da. Iar celora care nu le convine salariul de 1.000 de euro pot pleca. Din sumele economisite majorăm salariile celor merituoşi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24