Eveniment

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă: Pompierii au lucrat la foc automat în ultimele 24 de ore, intervenţiile atingând un nou record din cauza unor fenomene meteorologice periculoase

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă:...

Autor: Petru Mazilu

26.07.2023, 09:59 34

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă anunţă că în ultimele 24 de ore pompierii din România au avut peste 2.000 de intervenţii, ceea ce reprezintă un record.

Potrivit IGSU, marţi a fost prima zi din an când numărul situaţiilor de urgenţă gestionate de pompieri, la nivel naţional, a depăşit pragul de 2.000.

Statistica arată că 1.500 de persoane au fost asistate de echipajele SMURD şi 124 de incendii au fost stinse de pompieri. De asemenea, au fost peste 440 de alte situaţii de urgenţă.

„Un efort deosebit a fost concentrat pentru gestionarea efectelor generate de manifestarea fenomenelor hidrometeorologice periculoase. Astfel, în ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit în 113 localităţi din 15 judeţe regăsite în jumătatea de Nord a ţării (AB, AR, BC, BH, BN, CS, CJ, HD, HR, MM, MS, SJ, SM, SV şi TM) pentru limitarea şi înlăturarea efectelor vremii nefavorabile prognozate în această perioadă”, a anunţat IGSU.

Prin sistemul RO-ALERT au fost trimise 26 de mesaje în 16 judeţe.

Cele mai multe intervenţii au avut legătură cu copacii doborâţi de vânt.

„Majoritatea solicitărilor de sprijin au fost primite pentru degajarea copacilor căzuţi pe carosabil, autoturisme sau clădiri, 250 astfel de situaţii fiind gestionate cu promptitudine. Evenimentele s-au soldat cu pagube materiale însemnate, 111 autoturisme, 36 de case şi 14 blocuri fiind avariate. De asemenea, copacii doborâţi de vânt au blocat temporar traficul feroviar pe magistrale din judeţele Bistriţa-Năsăud, Braşov şi Hunedoara”, a mai anunţat IGSU.

Echipajele IGSU sunt în stare de alertă deoarece mai multe regiuni ale României sunt vizate de avertizări de vreme rea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO