Eveniment

Joe Biden a reiterat sprijinul SUA pentru Israel

Joe Biden a reiterat sprijinul SUA pentru Israel

Autor: Laura Buciu

15.10.2023, 10:00 32

Preşedintele Joe Biden a vorbit cu prim-ministrul Netanyahu pentru a reitera sprijinul „neclintit” al SUA pentru Israel. Biden l-a pus la curent pe Netanyahu cu privire la sprijinul militar al SUA şi a reiterat avertismentul său împotriva oricărei persoane care încearcă extinderea conflictului.

Preşedintele SUA, Joe Biden, a discutat cu prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu, despre coordonarea Statelor Unite cu Organizaţia Naţiunilor Unite, Egipt, Iordania, Israel şi alte state din regiune pentru a se asigura că civilii nevinovaţi au acces la apă, alimente şi asistenţă medicală. Preşedintele Biden şi-a afirmat sprijinul pentru toate eforturile de protejare a civililor.

Pe măsură ce ies la iveală mai multe informaţii despre atrocităţile comise de Hamas în ultima săptămână, preşedintele Biden a reiterat necesitatea ca toate ţările să condamne fără echivoc Hamas ca organizaţie teroristă care nu reprezintă aspiraţiile poporului palestinian.

Pe de altă parte, şeful Pentagonului a discutat cu ministrul israelian al Apărării, subliniind importanţa respectării „dreptului războiului” în legătură cu agravarea crizei umanitare din Gaza.

Conversaţia a avut loc pe fondul rapoartelor din presa israeliană despre o viitoare operaţiune la sol în Fâşia Gaza. Haaretz a scris sâmbătă seara că „batalioane cu soldaţi ai armatei israeliene sunt dislocate în toată ţara şi sunt gata să mărească nivelul de pregătire a trupelor pentru următoarele faze ale războiului, cu accent pe o operaţiune terestră semnificativă”.

Potrivit unui comunicat al Pentagonului, secretarul american al apărării, Lloyd J. Austin III, a discutat cu ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, în urma vizitei sale de ieri în Israel. În timpul convorbirii, secretarul a vorbit, pe lângă „importanţa respectării dreptului războiului”, şi despre „obligaţiile de protecţie a civililor, şi a abordării crizei umanitare din ce în ce mai grave din Gaza".

Secretarul a reiterat, de asemenea, că prezenţa sporită în regiune ar trebui „să arate clar angajamentul său de a descuraja orice stat sau actor non-statal care încearcă să escaladeze acest război".

Şi preşedintele Emiratelor Arabe Unite, Mohamed bin Zayed Al Nahyanm a discutat cu secretarul de stat al SUA Antony Blinken despre protecţia civililor şi despre coridoarele umanitare urgente către Gaza, potrivit WAM, postul de ştiri de stat din EAU. Ambii lideri au subliniat urgenţa furnizării ajutor uluimedical şi ajutorului de urgenţă, făcând în acelaşi timp apel la încetarea imediată a ostilităţilor, a adăugat WAM.

De asemenea, ei au discutat despre eforturile diplomatice de a preveni o escaladare suplimentară în regiune şi şi-au reiterat angajamentul de a realiza o pace cuprinzătoare şi stabilitate regională.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO